Drugi z serii edukacyjnych webinarów z zakresu psychologii i zdrowia to kierowane do rodziców spotkanie o pierwszej pomocy przedmedycznej. Webinar poprowadzi ratownik medyczny Maciej Romaniuk.

Pierwsza pomoc przedmedyczna | Wiedza dla rodziców

80% zdarzeń ma miejsce w domu

Resuscytacja, zadławienia, "domowe" obrażenia ciała - dowiedz się jak reagować

Dla zdrowia Twojego dziecka

O prowadzącym

Ratownik medyczny Maciej Romaniuk

„Jestem ratownikiem medycznym. Od najmłodszych lat przyglądałem się jak wygląda praca z pacjentami. Wiedziałem, że dla nich również  chcę pracować w przyszłości.

Ukończyłem studia ratownictwa medycznego na Collegium Medicum UMK w moim rodzinnym mieście Bydgoszczy. Podczas studiów byłem członkiem a następnie przewodniczącym Akademickiej Grupy Ratowniczej, gdzie poszerzałem swoje zainteresowania. Pierwsze zawodowe kroki stawiałem w szpitalnym oddziale ratunkowym. Czas wolny spędzałem w pogotowiu w formie wolontariatu, w którym dziś pracuję jeżdżąc w zespole ratownictwa medycznego. Praca jest moim motorem napędowym. Zawsze daję z siebie 100%, zarówno podczas dyżurów jak i zajęć, które prowadzę. Kiedy tylko mogę doskonalę się zawodowo uczestnicząc w kursach, spotkaniach i konferencjach o tematyce ratunkowej. Prywatnie jestem tatą małej Antosi, miłośnikiem fotografii i gór.

Just Save It początkowo był projektem edukacyjnym propagującym wiedzę z pierwszej pomocy. Aktualnie jest firmą szkoleniową. Nieprzerwanie towarzyszy jej prowadzenie bloga. Medycyna ratunkowa jest dziedziną wymagającą szybkiego i sprawnego działania, zarówno ze strony ratowników jak i świadków obecnych na miejscu zdarzenia. Czas spędzony wspólnie na szkoleniach jest niezbędny do skutecznego udzielenia pomocy, tym którzy jej najbardziej potrzebują.”

Cykl bezpłatnych webinarów edukacyjnych dla rodziców z zakresu psychologii i zdrowia skierowany do mieszkańców Miasta Bydgoszczy mamy przyjemność realizować w ramach dofinansowania ze środków budżetu Miasta Bydgoszczy oraz dzięki pracy społecznej członków Stowarzyszenia i dzięki darczyńcom.

Projekt finansowany ze środków budżetu Miasta Bydgoszczy

Czy posiadasz 3 lub więcej dzieci?

Dołącz do Programu Bydgoska Karta 3 plus. W ramach projektu serdecznie zapraszamy Was do wyrobienia Bydgoskiej Karty Rodzinnej, która przysługuje rodzinom z trójką lub większą gromadką dzieci i uprawnia do zniżek oferowanych przez firmy partnerów i instytucje. Więcej informacji znajdziesz tutaj

Zapisz się na webinar

„O pierwszej pomocy przedmedycznej | |Wiedza dla rodziców”

24 października 2020 (sobota) godz. 10:30-13:00