Baner webinaru Interdyscyplinarnie o karmieniu piersią z położną i neurologopedką

Zapraszamy na bezpłatny webinar pt. „O karmieniu piersią interdyscyplinarnie z położną i neurologopedką Q&A”. Webinar w formie Q&A poprowadzą: położna środowiskowo-rodzinna i Certyfikowana Doradczyni Laktacyjna Anna Świderek-Tybelska oraz neurologopedka i terapeutka miofunkcjonalna Agnieszka Piasecka. Podczas webinaru będziesz mogła/mógł zadać nurtujące Cię pytania naszym prowadzącym.

To drugi webinar z bloku „Mleko mamy- zdrowy wybór” w projekcie dofinansowanym ze środków budżetu Samorządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego w ramach konkursu Wydziału Zdrowia. Jednak projekt nie byłoby możliwy bez pracy społecznej członków Stowarzyszenia Małyssak i wsparcia od naszych darczyńców, dlatego wesprzyj nas i Ty (możesz to zrobić tutaj)!

Logo Województwa Kujawsko pomorskiego z dopiskiem Dofinansowano z budżetu Samorzoądu Województwa Kujawsko-Pomorskiego

O karmieniu piersią interdyscyplinarnie
z położną i neurologopedką

Dlaczego do karmienia piersią i mlekiem mamy warto podchodzić holistycznie?

Jak karmienie piersią widzą różni specjaliści?

Diagnoza trudności z karmieniem piersią - po stronie mamy, a po stronie dziecka

Gdy potrzebna jest pomoc

Czas na Wasze pytania

Uwaga! Ze względu na specyficzną formę webinaru Q&A - pytania i odpowiedzi - prosimy mieć na uwadze, że nie będziemy analizować konkretnych przypadków, zbierać wywiadu itp. To wymagałoby podawania wrażliwych danych oraz w takiej formie może być obarczone dużym błędem. Zawsze polecamy skontaktowanie się ze specjalistą oraz to, aby obejrzał dziecko na żywo. Poniżej znajdują się namiary do naszych prelegentek.

Prowadzące:

Anna Świderek-Tybelska​​

Położna środowiskowo-rodzinna

Certyfikowana Doradczyni Laktacyjna

Pasjonatka mleka mamy, bierze udział w licznych szkoleniach pogłębiając swoją wiedzę o karmieniu piersią. Od 2012 roku jest Certyfikowaną Doradczynią Laktacyjną. Aktualnie pracuje jako położna środowiskowo-rodzinna w przychodni w Nowy Fordon w Bydgoszczy. Również mama mełegossaka.

Agnieszka Piasecka​

Neurologopedka

Terapeutka miofunkcjonalna

Misją Pani Logopedy jest wspieranie rozwoju dzieci od pierwszych dni życia oraz pomoc w przezwyciężaniu trudności związanych z karmieniem mową i komunikacją. Wierzy, że skuteczna terapia może być wypełniona śmiechem i dobrą zabawą. Ukończyła pięcioletnie studia na kierunku logopedia oraz studia podyplomowe na kierunku neurologopedia. Od 10 lat pracuje z dziećmi . Doświadczenie zawodowe zdobywała pracując w centrum audiologii, placówkach oświatowych i wychowawczych (przedszkole, szkoła, ośrodek edukacyjno-rehabilitacyjno-wychowawczy). Specjalizuje się w diagnozie i terapii niemowląt, terapii opóźnionego rozwoju mowy oraz zaburzeń mowy. Ważnym obszarem jej pracy terapeutycznej jest także wspieranie rozwoju osób z autyzmem.

2 sierpnia 2021 g. 20.00-21:30
(poniedziałek)