Baner bezpłatnego webinaru 1 sierpnia 2022 z laktaceutką

Zapraszamy na bezpłatny webinar pt. „Karmienie piersią, a przyjmowanie leków” z mgr farmacji Karoliną Morze, autorką bloga laktaceuta.pl.

Bezpłatny webinar edukacyjny dla rodziców jest możliwy dzięki dofinansowaniu w ramach programu Aktywni Obywatele – Fundusz Krajowy, finansowanego przez Islandię, Liechtenstein i Norwegię w ramach Funduszy EOG. Pomysł na bezpłatną edukację rodziców online to część projektu „Karmienie mlekiem mamy prawem mamy i dziecka”, o którym więcej możesz się dowiedzieć tutaj

Karmienie piersią, a przyjmowanie leków

Co ja muszę wiedzieć o lekach, gdy karmię piersią?

Podstawowe zasady bezpieczeństwa farmakoterapii w okresie laktacji.

Apteczka mamy karmiącej - samoleczenie.

Czyli jakie mamy opcje leczenia bez recepty w powszechnych schorzeniach.

Leki na receptę.

Dlaczego błędem jest mówić "można" i "nie można".

Odpowiedzi na pytania uczestników

Uwaga! Spotkanie nie zastąpi diagnostyki i porady medycznej

Prosimy mieć na uwadze, że nie będziemy analizować konkretnych przypadków, zbierać wywiadu itp. To wymagałoby podawania wrażliwych danych o stanie zdrowia oraz w takiej formie może być obarczone dużym błędem. Odpowiedzi prelegentki na temat konkretnych leków będą ogólnymi informacjami dot. danego leku, na co warto zwrócić uwagę itp.

Karolina Morze

Mgr farmacji

Konsultacje | Szkolenia | Wsparcie

Zajmuje się bezpieczeństwem farmakoterapii w okresie laktacji.  Jej zainteresowanie tematem laktacji rozpoczęło się w momencie, gdy sama przechodząc problemy podczas karmienia piersią spotkała się z dużym niezrozumieniem i sprzecznymi informacjami udzielanymi przez personel medyczny. Wkrótce potem zdecydowała kształcić się i doskonalić swoje umiejętności w tej właśnie dziedzinie, przechodząc szkolenia i kursy, prowadząc działalność edukacyjną w lokalnym kręgu rodziców, dla profesjonalistów, pisząc artykuły i felietony do magazynu dla farmaceutów MGR.FARM i udzielając się jako wolontariusz w Fundacji Promocji Karmienia Piersią i Kwartalniku Laktacyjnym. Od lipca 2017 roku prowadzi bezpłatne dyżury farmaceutyczne dla Fundacji Promocji Karmienia Piersią. Oferuje prywatną kompleksową opiekę nad matką i dzieckiem w okresie karmienia piersią, którą znajdziesz na laktaceuta.pl